A-Lehdet: suomen kolmanneksi suurin aikakauslehtikustantamo

A-lehdet on suomen kolmanneksi suurin aikakausilehtikustantamo. Yhtiö perustettiin vuonna 1933 ja vuonna 2011 sen liikevaihto oli 90 miljoona euroa. A-lehdellä työskentelee 485 henkilöä, joiden voimin kustannetaan 16 lehteä. Näistä kenties tunnetuimpia ovat Apu, Avotakka, Demi, Soundi ja Tuulilasi.

A-Lehdellä on kaksi tytäryhtiötä. Toinen tytäryhtiö on Image Kustannus, joka julkaisee Imagea, Mondoa ja Viini-lehteä. Toinen tytäryhtiö taas on nimeltään Markkinointiviestintä Dialogi, ja se julkaisee noin 30 eri aikakauslehteä, joista tunnetuin on Pirkka-lehti.

Pääkohteena julkaisuissa ovat aikuiset miehet ja naiset. Lehtiä ostavat kyseisestä elämäntyylistä kiinnostuneet ihmiset, jotka haluavat tietää lisää aiheesta. Moni lehti on keskittynyt asumiseen ja harrastuksiin. A-lehdet on jakanut aiheet neljään eri kategoriaan: asuminen, harrastukset, miesten- ja naistenlehdet.

Inspiraatiota asumiseen

A-lehdet julkaisee useaa lehteä, jonka aiheena on asuminen ja asuntoharrastukset. Lehdet sisältävät erilaisia sisustusideoita, entisöintivinkkejä, reseptejä ja kunnostusneuvoja. Lehtiä julkaistaan pääosin kerran kuukaudessa. Suosittuja sisustukseen ja kotiin liittyviä lehtiä ovat esimerkiksi Avotakka, Kotivinkki, Meidän mökki, Meidän talo ja Unelmien Talo&Koti. Avotakka -lehti on keskittynyt sisustusaiheisiin artikkeleihin, ja lehdessä kuvat ovat tärkeässä roolissa. Kotivinkki-lehti panostaa sisutusaiheisten artikkelien lisäksi myös ruoka ja juoma -aiheisiin juttuihin sekä ajankohtaisiin artikkeleihin. Meidän Mökki on nimensä mukaisesti mökkielämästä kertova julkaisu, ja lehti sisältää hyviä vinkkejä sisustamiseen, asumiseen ja muuhun harrastamiseen. Meidän talo on suunnattu omakotitalon omistajille, ja lehdessä keskustellaan omakotitalojen ylläpitämisestä ja kunnostamisesta, sisustamisesta ja ehostamisesta. Unelmien Talo&Koti on sisustuslehti, jossa annetaan helppoja ja edullisia vinkkejä kodin kaunistamiseen.

Harrastuslehdet

A-lehdet julkaisee useaa eri harrastuksiin liittyvää lehteä. Lehtien aiheisiin kuuluvat niin älytehtävä-ristikot kuin matkustaminen. A-lehdet julkaisee myös autoilu-, ruoka-, musiikki- ja urheiluaiheisia lehtiä. Muutamia tunnetuimpia harrastelehtiä ovat apuRistikot, Maku , Mondo, Soundi ja Tuulilasi. ApuRistikot koostuu helpoista ja keskivaikeista ristikoista. Lisäksi lehdessä on muitakin tehtäviä, kuten esimerkiksi sudokuja. Maku-lehti antaa puolestaan ideoita ja tietoa kotikokeille. Lehti sisältää herkullisia reseptejä, vinkkejä ja juhlaideoita. Mondo on matkustuksesta kiinnostuneille suunnattu lehti, ja se tarjoaa lukijoilleen tietoa eri matkakohteista ja -reiteistä. Lehdessä on myös vinkkejä ravintoloista, nähtävyyksistä ja hotelleista. Soundi on suosittu rock-musiikkiin keskittynyt lehti ammattilaisille ja harrastajille. Tuulilasi-lehti keskittyy puhtaasti autoiluun ja autoihin liittyviin aiheisiin.

Vaihtoehtoja naisille

A-lehdet julkaisee useita naisille suunnattuja aikakausilehtiä. Lehtien aiheiden pääaiheina ovat muoti, elämäntyyli ja hyvinvointi. Monet A-lehden kustantamat lehdet on suunnattu aikuiselle naiselle, mutta heillä on myös nuoremmalle kohderyhmälle suunnattuja julkaisuja.

Apu on A-lehden perusta ja ensimmäinen julkaisu. Lehden aiheena ovat ajankohtaiset tapahtumat, viihde, terveys ja haastattelut. Apua lukevat niin naiset kuin miehetkin. Demi on teini-ikäisille tytöille suunnattu lehti, jossa artikkelit koskevat julkisuuden henkilöitä ja muoti-ilmiöitä. Lehdessä keskustellaan aikuiseksi kasvamisesta.

Vanhemmille naisille A-lehdet julkaisee Eeva-lehteä, jossa keskustellaan ihmissuhteista ja ajankohtaisista aiheista. Kauneus&terveys on keskittynyt ihmisten hyvinvointiin ja sen kehittämiseen, ja lehdessä jaetaan kauneusvinkkejä, kerrotaan harrastuksista ja puhutaan ruuasta. A-lehtien eräs uusimisista aluevaltauksista on Lily. Se on ensimmäinen verkkojulkaisu, joka koostuu lähinnä puhepalstoista ja blogeista. Julkaisut suunnitellaan yhdessä toimituksen ja lukijoiden kanssa. Voi hyvin on A-lehtien uusin julkaisu, ja se keskittyy ihmisten hyvinvointiin. Lehdessä on artikkeleita ihmissuhteista aina itsensä hemmotteluun. A-lehdet tarjoaa siis luettavaa kaikenlaiseen makuun.

Comments are closed.