Sanoma Magazines: johtava aikakausilehtien kustantamo

Sanoma Magazines on Suomen suurin aikakausilehtien julkaisija. Yhtiö omistaa yhteensä yli 300 eri lehteä, joita toimitetaan yhteensä 13 eri Euroopan maassa. Vuonna 2008 Sanoma Magazinesin liikevaihto oli noin 1,25 miljardia euroa ja työtekijöitä oli vähän päälle 6000.

Sanoma Magazines syntyi vuonna 2001, kun silloinen SanomaWSOY (nykyään Sanoma) yhdistyi hollantilaisen VNU Groupin (nykyään The Nielsen Company) ja ennestään omistamansa Helsinki Median kanssa. Yhtiön jakelu laajeni hitaasti Itä-Eurooppaan ja saavutti lopulta johtavan asemansa. Suomessa yhtiö julkaisee 50 eri lehteä, joiden kohderyhmänä ovat niin lapset kuin varttuneemmatkin lukijat.

Kuluttaja-asiakkaiden lisäksi Sanoma Magazines julkaisee yrityksille omia lehtiä. Asiakkaina ovat esimerkiksi Alko, Fazer, Finnair ja Tapiola.

Naiset ja perhe

Sanoma Magazines kustantaa useaa eri naistenlehteä. Cosmopolitan ja Gloria keskittyvät tyyliin, muotiin ja ihmissuhteisiin. ET-lehti, Iiris, Me Naiset ja Me Naiset Häät ovat varttuneemmalle naiselle suunnattuja lehtiä, joissa keskustellaan ajankohtaisista asioista, ihmissuhteista ja annetaan kauneusvinkkejä. Kodin Kuvalehti on koko perheen asumiseen, sisustamiseen ja ruokaan keskittyvä lehti. Vauva-lehti sisältää perheen pienempien kasvattamiseen liittyviä artikkeleja.

Sarjakuvat ja kirjat

Aku Ankka on monen perheen suosikki, jota lukee mielellään niin aikuiset kuin lapsetkin. Perheen lapsille on myös suunnattu useita muita lehtiä. Lasten lehtiin kuuluu muun muassa Aku Ankka Extra, Lasten Oma Kirjakerho, Lasten Oma Kirjakerho Minit, Nalle Puh ja Roope-setä. Tytöille julkaistaan Minni & Iines-, Prinsessa– ja Prinsessakerho-lehtiä. Pojille on olemassa Autot, Kääk-kerho ja Spider-Man Juniori. Harrastukset ja lifestyle lehdet Kodin kunnostamiseen, hoitamiseen ja sisustamiseen liittyviä lehtiä ovat Glorian Antiikki, Glorian Koti, Glorian Puutarha, Kodin Kuvalehti Puutarhassa ja Kodinrakentajat. Käsitöihin ja ruokaan erikoistuneet lehdet ovat Glorian ruoka&viini ja Suuri Käsityö. Hyvä terveys ja MeNaiset Sport ovat hyvinvointiin ja liikuntaan perehtyneitä lehtiä. Matkustamisesta innostuneille tarjotaan vinkkejä matkakohteista, hotelleista, nähtävyyksistä ja ravintoloissa Me Naiset ja Matkaopas -lehdissä.

Autoihin, ja kaikkeen autoihin liittyviin, asioihin perehtyneitä lehtiä on kolme: Auto Bild Suomi, GTi-Magazine ja V8-Magazine. 3T, Rakennuslehti, Talotekniikka ja Tietotekniikka ovat tekniikkaan erikoistuneita lehtiä. Tieteestä, maantieteistä ja peleistä innostuneille löytyvät Tiede, GEO ja Pelit.

Sanomat Magazine julkaisee myös useaa ristikkoihin ja älytehtäviin liittyvää lehteä. Ristikkolehtiä on tarjolla niin aloittelevalla harrastelijalle kuin kokeneelle ristikkofanaatikollekin. Aloittajille löytyvät Heikin Helpot Ristikot, Helpot Ristikot, Helpot Ristikot Extra ja HelppoMIX, joista jälkimmäinen sisältää myös muunlaisia tehtäviä. Kokeneelle ristikkoharrastajille löytyvät et-ristikot, Kotiristikko, Kultaristikot, Suuriristikko ja Taskuristikko. Sudokuihin erikoistuneet lehdet ovat Iso Sudoku ristikot, Monisudoku, Sudoku Extra Sudoku Ristikot. Yhtiö julkaisee myös sekalaisia tehtäviä, kuten sudokuja, ristikoita ja kryptoja sisältäviä lehtiä. Nämä ovat Krypto Extra, Japanilaiset Ristikot ja TaskuMIX. Tällaiset tehtävä lehdet ovat hyviä matkalle mukaan. Niitä täytellessä lentomatka menee paljon sutjakammin.

Yritysjulkaisut

Kuluttajille suunnattujen lehtien lisäksi Sanoma Magazine julkaisee yrityksien omia lehtiä. Asiakkaita on laaja kirjo aina kaupoista yksityisiin yrityksiin. Lehtien tarkoitus on informoida asiakkaita ja kertoa työntekijöille firmaan liittyvistä asioista. Asiakkaina ovat muun muassa Alko, Avainapteekit, Elinkeinoelämän keskusliitto, Fazer, Finnair, Hansaprint ja Orion Pharma.

Comments are closed.